Federal State

Broncode verkiezingssoftware

De broncode van de verschillende softwarepakketten die werden gebruikt tijdens de verkiezingen van 2014, werd gepubliceerd op de website van Binnenlandse Zaken.

eID middleware voor nieuwe kaarten

Beschikt u over een nieuwe Belgische identiteitskaart, afgehaald vanaf maart 2014 ? Vergeet dat niet om de laatste versie van de eID middleware te downloaden, deze is beschikbaar voor MS-Windows, Mac OS X en Linux. De source code is natuurlijk ook beschikbaar.

Vacature: Netwerk / serveradministrator

Fedict Select zoekt voor De Munt een netwerk- en serveradministrator  met kennis van o.a.

OpenFed Drupal distributie

Fedict laat momenteel een Drupal 7 distributie ontwikkelen, OpenFed genaamd, die overheidsdiensten moet toelaten om snel websites op te zetten. De nadruk ligt op ondersteuning voor meertalige websites, geavanceerd zoeken via Solr en een reeks voorgedefinieerde content types.

Vacature: Drupal webmaster

Webmaster voor de dienst Strategische Coördinatie en Communicatie van de FOD Financiën te Brussel.
Technische competenties: kennis programmeertaal (HTML, Drupal)

België hergebruikt Europees facturatiesysteem

De federale overheid heeft beslist om e-Prior te hergebruiken. Dit elektronisch facturatiesysteem, dat ontwikkeld werd in het kader van het Europese ISA-programma, kan overheid en leveranciers miljoenen euro's besparen.

eID module for Drupal

Fedict released a test version of the Belgian eID IDP module for Drupal 6. This module does not use the old "reverse proxy" method, but relies on a separate, Java-based eID IDP server instead.

Site owners can download the IDP software to set up their own IDP server, or use the test server kindly provided by e-contract.

Vacature: Analist Programmeur PHP

Fedict Select zoekt voor de FOD Personeel & Organisatie een Analist programmeur PHP ter ondersteuning van verschillende lopende of geplande projecten.

  • Een academische of professionele Bachelor IT of Techniek (of gelijkwaardig door ervaring).
  • Goede kennis PHP en My SQL.
  • Kennis van Drupal en Sharepoint zijn een pluspunt

eID middleware 4.0

Fedict heeft de vierde generatie middleware voor de elektronische identiteitskaart vrijgegeven. Deze middleware bestaat in 32 en 64-bit versie en is compatibel met MS-Windows, Mac OS X en Linux.

eID applicaties in Java

Om het ontwikkelen van eID-applicaties in Java te vereenvoudigen, heeft Fedict een maven archetype gemaakt die gebruikt kan worden om een project op te starten. Naar goede gewoonte is de source gepubliceerd op code.google.com.