OpenOffice.org 3.0, een mooie evolutie

Version imprimableVersion imprimable

Het heeft even geduurd, maar vandaag werd dan toch OpenOffice.org versie 3 gelanceerd. In feite is het eerder een evolutie dan een revolutie, maar qua gebruiksvriendelijkheid zijn er toch heel wat ruwe kantjes bijgeschaafd.

In Writer:

  • commentaren worden (eindelijk) duidelijk weergegeven naast het document ipv de kleine gele vierkantje
  • als je stijlen gebruikt, worden titels automatisch refereerbaar, je hoeft ze niet meer manueel te bookmarken

In Calc:

  • je kan nu 1024 kolommen gebruiken ipv 256
  • het wordt eenvoudiger om samen aan 1 spreadsheet te werken

Impress:

Wel even opletten, OOo 3.0 gebruikt bij default ODF versie 1.2 draft, terwijl de plug-ins voor MS-Office de laatste OASIS standaard gebruiken (ODF 1.1). Dit kan eenvoudig aangepast worden in menu Tools - Load/Save - General - ODF format en daar "1.0/1.1 OpenOffice 2.x" kiezen.

Tags: 

Commentaires

Ik installeerde de nieuwe versie vandaag eveneens maar mis hier eigelijk vooral goede templates. Je kan natuurlijk templates zoeken op het web, maar dat is toch wel wat tijd verloren. Iemand een idee waar je de beste templates kan vinden. Ik zoek vooral een eenvoudige template met intended nummering in de headers type :

1. Header One

1.1 One one 

1.2 one two

2.0 header two

etc... 

 

(ook in office 2007 is dit een ramp) 

 

Dat is inderdaad nog een groot gemis...

LinuxJournal heeft een bespreking van een aantal template packs, zelf heb ik de OxygenOffice extra's geinstalleerd (maar dan vooral voor de clipart) die beschikbaar zijn op de extensions site van OpenOffice (momenteel is die down door het grote aantal bezoekers)

Misschien zit daar iets nuttigs bij ?